Практики та ресурсні можливості для громадських префектів Херсонщини

 














30 липня 2019р. у медіа центрі ІРС-Херсон в рамках круглого столу відбулось обговорення практик для «громадських префектів» Херсонщини, що необхідні для долання безкарності та становлення належного самоврядування у м. Херсоні. Було запрошено низку громадських ініціатив Херсонщини з метою включення до дискурсу та коаліції #ГромадськаПрефектура у Херсонської області.  Основним викликом для майбутніх «громадських префектів» є правовий нігілізм місцевих посадовців, що з одного боку не надають вчасну та достовірну інформацію за запити публічної інформації, а з іншого виконують вимоги національного законодавства у сфері підзвітності місцевих бюджетів лише на 50%. Також у рамках дискусії, представникам ініціатив було запропоновано прийняти участь у «Школі громадських префектів» та спробувати себе у конкурсі грантів «Громадська префектура для ефективних місцевих бюджетів півдня України».

Майбутнє навчання передбачає тренінг курс, що складається з трьох дводенних семінарів у Миколаєві, Одесі, Херсоні та одного вебінару з питань візуалізації публічних даних і успішних адвокаційних комунікацій у соціальних медіа. 

Дати проведення та тематика тренінг-курсу в:
29-30 серпня 2019р. у м. Миколаєві
Зміст тренінгу: бюджетний процес в Україні. Як знайти інформацію про місцеві бюджети. Ефективність використання коштів і як її оцінити. Дослідження бюджетного процесу потребам громади. Оцінка ціни управлінських і громадських послуг. Як використовувати результати аналізу для ефективності бюджету. Значення правдивої інформації про бюджет і важливість перевірки даних. Типові помилки при інформуванні жителів про бюджет. Як відомо писати про бюджет.
05-06 вересня 2019 в м. Одеса
Зміст тренінгу: моніторингова, адвокаційна діяльність. Можливості демократії участі для ефективності місцевих бюджетів.
12-13 вересня м Херсоні
Зміст тренінгу:  Розробка проектів для подачі на конкурс грантів. Природа адвокасі. Приклади компаній в сфері проектів (уроки, досягнення) Планування, моніторинг та оцінка компанії. Створення плану дій компанії. Ресурси. Ризики. Можливості. Комунікація.

Організатори компенсують іногороднім учасникам проживання, проїзд (автобус, поїзд не вище класу купе). Всі учасники забезпечуються харчуванням та роздатковими матеріалами. Кількість учасників обмежена.

При надходженні анкет, що перевищує можливості проекту, пріоритет надається по даті надходження. Заявки потенційних учасників тренінгів до 26 серпня 2019р.

Реєстрація учасників тренінгу за посиланням:  

З питань участі у навчанні та підписання меморандуму звертатись:
Михайло Золотухін, директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» fondnikol@gmail.com, тел.//факс (0512) 47-38-79.
Артем Чайковський, ГО «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень» E-mail: kyi.notkie@gmail.com, тел. 0-999-508-666;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Круглий стіл відбувся в рамках проекту ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» http://frgn.mk.ua на тему: «Демократія та законність для ефективних місцевих бюджетів на півдні України» за підтримки NED (м. Вашингтон, ОК, США).

Проект реалізується в партнерстві з ГО «Суспільний добробут»  (м. Южне Одеської області), ГО «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень» http://pcpsd.blogspot.com (м. Херсон) та в рамках діяльності мережі «Ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи