Перші результати співпраці: У Долматівській ОТГ буде створена Громадська рада


3 жовтня в Долматівській ОТГ (Голопристанський район) відбувся круглий стіл, на якому експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень презентували результати фокусованого обговорення наявних в громаді конфліктів. 

Фокус-група була проведена в Долматівській ОТГ в серпні. Проводив її соціолог, голова ХОО КВУ Дементій Бєлий, участь взяли вчителі, медики, старости сіл, представники виконкому ОТГ. Спілкування тривало близько 2 годин, але учасники фокус-групи були досить відвертими. На круглому столі керівник Причорноморського центру Олександр Мошнягул та експерт Володимир Молчанов представили присутнім результати фокусованого обговорення та запропонували своє бачення вирішення проблем.

Так, найбільшою проблемою в громаді є відсутність комунікації між центром та населеними пунктами та відсутність стратегічного бачення розвитку громади. 

Олександр Мошнягул розповів активним мешканцям громади про такий механізм місцевої демократії як Громадські ради. Саме створення такого органу, на його думку, зможе допомогти громаді вирішити багато проблем. По-перше, в рамках діяльності Громадської Ради буде легше приймати такі документи як Статут громади, Стратегію розвитку, Положення про бюджет участі тощо. По-друге, Громадська рада стане посередником між владою та мешканцями й останні будуть більше брати участь в житті громади, у прийняття рішень, що сприятиме вирішенню та запобіганню конфліктів. Присутні на круглому столі погодилися з тим, що необхідно створювати Громадську раду, була створена робоча група, яка займеться розробкою Статуту, формуванням Стратегії, оптимізацією освітньої галузі та підготовкою перших громадських слухань по обговоренню бюджету громади. 




Найближчим часом експерти Причорноморського центру знову планують виїзд в Долматівську ОТГ, під час якого відбудуться зустрічі з мешканцями та збір пропозицій щодо стратегічного розвитку громади. 

Захід відбувся в рамках проекту “Побудова діалогу в об’єднаних громадах Херсонської області шлях до розв’язання конфліктів”, який здійснює Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження".

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи