Каховським та бериславським депутатам розповіли, як запобігти конфлікту інтересів

У вівторок, 05.06.2018, на виконання ініціативи Одеської обласної організації Комітету виборців України «Атестація депутатів місцевих рад», відбувся семінар для депутатів місцевих рад та їх помічників «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів»

Проводив тренінг Володимир Молчанов, а організовував проведення Артем Чайковський, експерти організації-партнера ініціативи Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень.  

Були присутні депутати Каховської, Бериславської міських рад, Бериславської районної ради, помічники депутатів. 


Під час тренінгу в інтерактивному режимі учасники дізналися про законодавчі визначення приватного інтересу, реального та потенційного конфліктів інтересів, навчились самостійно формулювати приватний інтерес та визначати конфліктогенні сфери представницьких повноважень. Також присутні здобули практичні навички процедур врегулювання конфлікту інтересів на пленарних засіданнях ради та при участі в інших формах роботи рад, дізнались про зв'язок між одержанням подарунків та конфліктом інтересів, навчилися визначати немайовий приватний інтерес.


Вдячні коментарі організатори тренінгу отримали в усній формі від багатьох учасників, особливо, коли ті дізналися про особливості законодавства, на які до того не звертали уваги, що могло призвести до порушення Закону України «Про запобігання корупції». Двоє депутатів направили також письмову подяку:

Олег Валерійович Дядюн, депутат Бериславської районної ради:
«Дякую за цікаве навчання і за те, що суперечливе і малозрозуміле навіть юристам законодавство нам допомогають освоювати громадські активісти, тоді як законодавча влада таке враження, що лише створює гачки та лазійки між ними, а виконавча розвішує між тими гачками сітки». 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи