У Новорайській та Борозенській ОТГ хочуть впровадити безоплатну правову допомогу

 29 травня експерти херсонського офісу Мережі правового розвитку поспілкувалися з головами та провели в Новорайській  (Бериславський район) та Борозенська ОТГ (Великоолександрівський район) круглі столи з теми «Проблеми та перспективи запровадження безоплатної правової допомоги в громаді».

На сьогоднішній день в об’єднаних територіальних громадах є проблема з наданням правової допомоги – юристів на місцях не має. Тому людям доводиться їздити в район, а це далеко і незручно. 

Керівник проекту Василь Касьянов та експерт проекту Олександр Мошнягул розповіли керівництву громад, представникам виконкому та депутатам про всеукраїнську мережу правової допомоги та про те, що є можливість впровадити центр надання безоплатної правової допомоги в громаді, але для цього необхідно прийняти місцеву Програму, яка дозволить залучати спеціалістів. 
Як в Новорайській, так і в Борозенській ОТГ, керівництво налаштовано на співпрацю в цьому напрямку, адже голови розуміють важливість безоплатної правової допомоги і самі час від часу потребують допомоги юристів. За попередньою домовленістю експерти херсонського офісу Мережі правового розвитку передадуть в громади розроблені ними зразки типових НПА й в подальшому будуть допомагати у впровадженні правової допомоги.






Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи