Гід по процедурам демократії участі та результати дослідження - в електронному Посібнику

У рамках проекту «Впровадження механізмів демократії участі - шлях до вирішення проблем та подолання конфліктів» експертами Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень, ХОО КВУ та партнерських організацій був створений електронний навчально-аналітичний ресурс. У ньому розміщено результати дослідження конфліктів у Новокаховській, Каховській, Чаплинській, Бериславській громадах, а також опис практик застосування та особливостей реалізації семи процедур демократії участі.

Електронний Посібник розміщено на безоплатній та легкодоступній гуглівській платформі за адресою http://unconfl.blogspot.com .

Експертами була зібрана уся офіційна інформація про нормативно-правові акти, які регламентують процедури демократії участі (статути територіальної громади, регламенти ради), офіційна інформація по застосуванню найбільш поширених процедур, проведено моніторинг  засобів масової комунікації та виявлені конфлікти та практики застосування процедур демократії участі. 

Проведено чотири фокусовані обговорення на тему конфліктів в місцевій громаді та практик застосування процедур демократії участі. Мета проведення – виявити особливості проявів соціальної напруги та її динаміку в пілотних громадах Херсонської області з подальшим напрацюванням потенційно ефективних засобів з попередження зростання чи зниження соціальної напруги в регіоні. З’ясування того,  які місцеві проблеми породжують конфлікти в громадах, як громадські  активісти беруть участь у вирішенні проблем, яким чином  застосовуються процедури демократії участі для подолання конфліктів. Проведено 28 глибинних інтерв’ю, які разом із фокус-групами направлені на виявлення проявів соціальної напруги та практики громадської активності у стосунках із владою. 


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи