Експерти відвідали Присиваську ОТГ

9 червня Олександр Мошнягул та Володимир Молчанов – експерти херсонського регіонального Ресурсного центру з розвитку місцевої демократії та херсонського офісу Мережі правового розвитку, що діє на базі ХОО КВУ, провели круглий стіл в Присиваській об’єднаній територіальній громаді.

Експертів у адміністративному центрі ОТГ – с.Григорівка – зустрів голова громади Сергій Кліщевський. Він показав гостям дитячий садок, школу, спортзал, амбулаторію, приміщення громадської організації. Потім експерти провели круглий стіл, на якому розповіли про важливість прийняття Статуту громади та презентували пакет документів, які дозволять залучити до надання первинної правової допомоги у громаді адвокатів, юристів, юридичні фірми.

Статут – це візитівка громади, саме на нього звертають увагу міжнародні донори, особливо на демократичні норми. У документі корім історії громади й інформації про всі села мають бути чітко прописані механізми демократії участі (громадські слухання, обговорення, загальні збори громадян тощо), щоб з одного боку й громадяни могли впливати на прийняття рішень, а з іншого – влада могла частину своєї відповідальності перекласти на населення.

Представники Ресурсного центру з розвитку місцевої демократії запропонували Присиваській ОТГ Статут на основі модельного Статуту, розробленого Асоціацією сприяння самоорганізації населення та відповідно пакет документів стосовно безкоштовної первинної правової допомоги. 

Рекомендації експертів були прийняті з ентузіазмом, круглий стіл завершився домовленістю про подальшу співпрацю.

Нагадаємо, що херсонський Ресурсний центр з розвитку місцевої демократії працює за підтримки міжнародного фонду «Відродження». 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Берислав: зустріч з владою. «Громадське коло навколо Бериславської громади: стань архітектором відновлення».

Підсумкова діалогова Платформа в Бериславській громаді: надбання та перспективи